top of page
  • Sponsor Insight Finland

Sponsor Navigator 2024: Jääkiekko- ja jalkapallosarjat kiinnostavat suomalaisia – NBA nousussa

Sponsoroinnin ja viestinnän tutkimusyritys, Sponsor Insight, on tutkinut 19:ttä kertaa, mitkä ovat suosituimmat urheilusarjat Suomessa.

 

Täysi-ikäisen väestön keskuudessa suosituimpia kotimaisia urheilusarjoja ovat miesten jääkiekon Liiga, Veikkausliiga ja Mestis. Seuraavilla sijoilla ovat jalkapallon Ykkösliiga (ent. Ykkönen), Miesten Superpesis ja miesten Korisliiga.


Liiga pysynyt kiinnostavimpana kaikissa ikäryhmissä – Mestis ja Naisten Liiga nousussa


Miesten jääkiekon Liiga on pysynyt kiinnostavimpana kotimaisena urheilusarjana jokaisena vuonna vuodesta 2006 alkaen. Vuodentakaiseen verrattuna kiinnostus Liigaan on kasvanut merkittävästi ( + 3 %-yksikköä). Poikkeuksellisen tuloksesta tekee se, että Liiga on sijoittunut lähes jokaisena vuonna kiinnostavimmaksi sarjaksi kaikissa miesten ja naisten ikäryhmissä. Sarja on ollut läpi vuosien kiinnostavin sarja suomalaisten keskuudessa mukaan lukien kansainväliset urheilusarjat.

 

Mestiksestä kiinnostuneiden suomalaisten osuus on kasvanut merkittävästi, vaikka sijoitus pysyi viime vuoden tavoin kolmantena. Kiinnostus Mestikseen on kasvanut erityisesti nuorten 18-29-vuotiaiden aikuisten joukossa.

 

Naisten jääkiekon Liiga kipusi täysi-ikäisen väestön kiinnostuksissa sijalle 7 ollen kiinnostavin naisten urheilusarja Suomessa. Toiseksi kiinnostavimpana suomalaiset kokevat jalkapallon Kansallisen Liigan ja kolmantena Naisten Superpesiksen.


NHL:n ja Valioliigan asema on säilynyt – NBA noussut nopeasti


Suomalaisten laaja kiinnostus jääkiekkoon ja jalkapalloon näkyy myös kansainvälisten urheilusarjojen puolella. NHL on ollut kiinnostavin ja Valioliiga toiseksi kiinnostavin sarja suomalaisten keskuudessa ainakin 10 vuoden ajan. NHL koetaan Suomessa kiinnostavimpana sarjana kaikissa miesten ja naisten ikäryhmissä.

 

Merkittävin muutos suomalaisten kiinnostuksessa urheilusarjoihin on ollut koripallon NBA:n nousu. Vielä vuonna 2022 NBA oli Suomessa 10. kiinnostavin kansainvälinen urheilusarja ja tänä vuonna sijoitus oli jo neljäs. Kiinnostus on laajaa erityisesti alle 45-vuotiaiden keskuudessa.


 
Tutkimuksesta:

Sponsor Insightin vuosittainen Sponsor Navigator -tutkimus selvitti 19:nnen kerran suomalaisten kiinnostavimmat tapahtuma-, kulttuuri- ja urheilukohteet.

 

Kulttuuri- ja urheilumaailmaa syväluotaavassa tutkimuksessa haastateltiin helmi-maaliskuussa yli 3 000 vähintään 18 vuotta täyttäneitä suomalaisia nettipaneelin kautta. Otos vastaa iän, sukupuolen ja asuinalueiden osalta Suomen väestörakennetta.


Lisätietoja antaa:

Klaus Virkkunen

Tutkimusjohtaja

+358 40 584 1157


 

Sponsor Insight Finland on Suomen suurin sponsoroinnin ja tapahtumamarkkinoinnin mittaamiseen ja konsultointiin erikoistunut tutkimusyritys. Yritys tekee yhteistyötä Ruotsin ja Norjan kumppanitoimistojen kanssa ja tarjoaa asiakkailleen maakohtaista, pohjoismaista ja kansainvälistä tietoa asiakkaiden tarpeisiin.


Comments


bottom of page