top of page
  • Sponsor Insight Finland

Sponsor Navigator 2023: Lauri Markkanen suomalaisten suosikkiurheilija

Sponsoroinnin ja viestinnän tutkimusyritys, Sponsor Insight, on tutkinut 18:tta kertaa, ketkä ovat suomalaisten suosikkiurheilijat.


Lauri Markkanen suomalaisten suosikkiurheilija – Iivo Niskanen ja Kalle Rovanperä täydentävät kärkikolmikon


Aikuisväestössä (18+) suosituin aktiiviurheilija on Lauri Markkanen. Seuraavat sijat valloittavat Iivo Niskanen ja Kalle Rovanperä.


Markkasen nousu listan kärkeen on ollut nopea. Vuonna 2017 hän oli sijalla 44 ja viime vuonnakin vielä sijalla 18. Kalle Rovanperä nousi viime vuodesta kolme sijaa.


Suosikkiurheilijoiden kärki on tänä vuonna poikkeuksellinen. Minkään palloilulajin edustaja ei ole aikaisemmin ollut listan kärjessä kyseisen tutkimuksen historiassa.


Suomalaisten naisten keskuudessa suosituimmat aktiiviurheilijat ovat Iivo Niskanen ja Lauri Markkanen. Miesten keskuudessa Lauri Markkanen on suosituin ja Kalle Rovanperä sijalla kaksi.


Muita merkittävästi sijoitustaan parantaneita urheilijoita olivat muun muassa sijalle seitsemän noussut Wilma Murto (nousua 22 sijaa), sijalle 10 noussut Topi Raitanen (nousua 35 sijaa) sijalle 16 noussut Reetta Hurske (nousua seitsemän sijaa) ja sijalle 21 noussut Emil Ruusuvuori (nousua 19 sijaa).


Maanantaina 20. päivä maaliskuuta selviää, mitkä lajit kiinnostavat suomalaisia eniten.

 
Tutkimuksesta:

Sponsor Insightin vuosittainen Sponsor Navigator -tutkimus selvitti 18:nnen kerran suomalaisten kiinnostavimmat urheilu- ja kulttuurikohteet. Vuosittaisessa urheilumaailmaa syväluotaavassa tutkimuksessa haastateltiin helmi-maaliskuussa 2023 vähintään 18 vuotta täyttäneitä suomalaisia nettipaneelin kautta. Vastaajia oli yli 3000. Otos vastaa iän, sukupuolen ja asuinalueiden osalta Suomen väestörakennetta.


Tutkimuksessa selvitetään muun muassa:

  • Kiinnostus urheiluun (lajit, tapahtumat, liigat, seurat, maajoukkueet, urheilijat)

  • Kiinnostus kulttuuriin (festivaalit, tapahtumat, museot, taidemuseot, teatterit, artistit, somevaikuttajat)

  • Kiinnostus järjestöjen toimintaa kohtaan (humanitääriset, vapaaehtoisjärjestöt)

  • Seuratuimmat vaikuttajat (400 henkilöä)

  • Tietokannassa yli 1500 kohdetta

Lisätietoja antaa:

Klaus Virkkunen

Tutkimusjohtaja

+358 40 584 1157


 

Sponsor Insight Finland on Suomen suurin sponsoroinnin ja tapahtumamarkkinoinnin mittaamiseen ja konsultointiin erikoistunut tutkimusyritys. Yritys tekee yhteistyötä Ruotsin ja Norjan kumppanitoimistojen kanssa ja tarjoaa asiakkailleen maakohtaista, pohjoismaista ja kansainvälistä tietoa asiakkaiden tarpeisiin.


Comments


bottom of page