top of page
  • Sponsor Insight Finland

Sponsor Navigator 2022: Ruisrock ja Pori Jazz suomalaisten suosikkitapahtumia

Sponsoroinnin ja viestinnän tutkimusyritys Sponsor Insight tutki 17:ttä kertaa suomalaisten kiinnostusta tapahtumia kohtaan.


Kiinnostus tapahtumia kohtaan on säilynyt


Kotimaisista kulttuuri-, musiikki tai kaupunkitapahtumista kiinnostavimpia ovat suomalaisten mielestä Ruisrock, Pori Jazz, Helsingin Taiteiden Yö sekä Kotkan Meripäivät.


18-29-vuotiaiden naisten keskuudessa kärkeen nousevat Ruisrock, Weekend Festival ja Pride. Muissa ikäryhmissä kiinnostavat muun muassa Ravintolapäivät, Ruisrock, Kotkan Meripäivät, Savonlinnan Oopperajuhlat sekä Tangomarkkinat.


Väestötasolla naisten keskuudessa kiinnostavimpien tapahtumien kärki on hyvin monipuolinen. Mukaan mahtuu muun muassa rock-, jazz- ja tangofestivaalit, ruoka-, teatteri- ja valotaidetapahtumat sekä kulttuurialan palkintogaala.


Nuorten miesten keskuudessa kiinnostavat laajimmin Blockfest, Ruisrock ja Ilosaarirock. Muissa ikäryhmissä miehiä kiinnostavat muun muassa Ruisrock, Ilosaarirock, Tuska, Pori Jazz ja Kotkan Meripäivät.


Tutkimuksessa vertailtiin yhteensä 75:tä kotimaista kulttuuri-, musiikki- ja kaupunkitapahtumaa.

 
Tutkimuksesta:

Sponsor Insightin vuosittaisessa Sponsor Navigator -tutkimuksessa selvitettiin 17:nnen kerran suomalaisten kiinnostavimmat kulttuuri-, urheilu- ja tapahtumakohteet.


Tapahtumia koskien tutkimuksessa haastateltiin 2038 täysi-ikäistä suomalaista helmi-maaliskuun aikana internetpaneelin kautta. Otos vastaa iän, sukupuolen ja asuinalueiden osalta Suomen väestörakennetta pienoiskoossa.


Tutkimuksessa selvitetään mm.:

  • Kiinnostus kulttuuriin (festivaalit, tapahtumat, museot, taidemuseot, teatterit, artistit, somevaikuttajat)

  • Kiinnostus urheiluun (lajit, tapahtumat, liigat, seurat, maajoukkueet, urheilijat)

  • Kiinnostus järjestöjen toimintaa kohtaan (humanitääriset, vapaaehtoisjärjestöt)

  • Seuratuimmat vaikuttajat

  • Tietokannassa yli 1500 kohdetta

Lisätietoja antaa:

Klaus Virkkunen

Tutkimusjohtaja

+358 40 584 1157

 

Sponsor Insight Finland on Suomen suurin sponsoroinnin ja tapahtumamarkkinoinnin mittaamiseen ja konsultointiin erikoistunut tutkimusyritys. Yritys tekee yhteistyötä Ruotsin ja Norjan kumppanitoimistojen kanssa ja tarjoaa asiakkailleen maakohtaista, pohjoismaista ja kansainvälistä tietoa asiakkaiden tarpeisiin.


Comments


bottom of page