top of page
  • Sponsor Insight Finland

Sponsor Navigator 2022: Niskaset suomalaisten suosikkiurheilijat

Sponsoroinnin ja viestinnän tutkimusyritys, Sponsor Insight, on tutkinut 17:ttä kertaa, ketkä ovat suomalaisten suosikkiurheilijat.


Iivo ja Kerttu Niskanen suomalaisten suosikkiurheilijat – hiihtäjät valloittivat kärkisijat


Aikuisväestössä (18+) suosituin aktiiviurheilija on Iivo Niskanen. Seuraavat sijat valloittavat Kerttu Niskanen ja Krista Pärmäkoski.


Iivo Niskanen ja Krista Pärmäkoski ovat kuuluneet kymmenen suosituimman urheilijan joukkoon viiden vuoden ajan. Kerttu Niskanen nousi ensimmäistä kertaa suosituimpien urheilijoiden joukkoon.


Suosikkiurheilijoiden kolmen parhaan kärki ei ole kertaakaan aiemmin tullut saman lajin sisältä vuosittain tehdyn tutkimuksen historiassa.


Suomalaisten naisten keskuudessa kolme suosituinta aktiiviurheilijaa ovat Iivo Niskanen, Kerttu Niskanen ja Krista Pärmäkoski.


Miesten keskuudessa Iivo Niskanen on suosituin, Teemu Pukki sijalla 2. ja Kalle Rovanperä sijalla 3.


 
Tutkimuksesta:

Sponsor Insightin vuosittainen Sponsor Navigator -tutkimus selvitti 17:nnen kerran suomalaisten kiinnostavimmat urheilu- ja kulttuurikohteet.


Vuosittaisessa urheilumaailmaa syväluotaavassa tutkimuksessa haastateltiin helmi-maaliskuussa 2022 vähintään 18 vuotta täyttäneitä suomalaisia nettipaneelin kautta. Vastaajia oli 2006. Otos vastaa iän, sukupuolen ja asuinalueiden osalta Suomen väestörakennetta.


Tutkimuksessa selvitetään mm.:

  • Kiinnostus urheiluun (lajit, tapahtumat, liigat, seurat, maajoukkueet, urheilijat)

  • Kiinnostus kulttuuriin (festivaalit, tapahtumat, museot, taidemuseot, teatterit, artistit, somevaikuttajat)

  • Kiinnostus järjestöjen toimintaa kohtaan (humanitääriset, vapaaehtoisjärjestöt)

  • Seuratuimmat vaikuttajat (400 henkilöä)

  • Tietokannassa yli 1500 kohdetta

Lisätietoja antaa:

Klaus Virkkunen

Tutkimusjohtaja

+358 40 584 1157


 

Sponsor Insight Finland on Suomen suurin sponsoroinnin ja tapahtumamarkkinoinnin mittaamiseen ja konsultointiin erikoistunut tutkimusyritys. Yritys tekee yhteistyötä Ruotsin ja Norjan kumppanitoimistojen kanssa ja tarjoaa asiakkailleen maakohtaista, pohjoismaista ja kansainvälistä tietoa asiakkaiden tarpeisiin.


Comments


bottom of page